Balans Vinden: Zelfverzekerdheid voor Persoonlijke Vooruitgang

Balans vinden: Zelfverzekerdheid voor persoonlijke vooruitgang

Telkens weer valt het op: het verschil tussen mannen en vrouwen als het aankomt op het realiseren van hun gezondheidsdoelen. Misschien herken je het patroon wel? Hoewel ik besef dat dit een generalisatie is, blijft het opvallen. Mannen gaan direct op hun doel af. Hun zelfverzekerdheid is hoog. Willen ze 10 kg verliezen? Geen enkel probleem. Ze stellen een plan op en zetten het in actie. Willen ze driemaal per week gaan hardlopen? Ze gaan ervoor zonder aarzeling. Bij vrouwen lijkt het echter anders te gaan. Vaak komt daar het “Ja, maar…” om de hoek kijken.

Hoe dat bij mij veranderde

Dit herken ik bij mezelf. Ik jongleer met allerlei verantwoordelijkheden en houd met elk van hen rekening. Dus ga ik niet wandelen als er thuis kinderen zijn, want die zijn er immers niet meer zo vaak. En dan eet ik dat taartje bij mijn vriendin, speciaal voor mij gekocht. Op een gegeven moment besefte ik dat ik mezelf zo vaak aanpaste dat ik mezelf volledig verloor. Het resultaat? Een veel te zware ‘Ilse’ die haar eigen identiteit kwijt was. Dat moest anders. En gelukkig werd het ook anders.

Please gedrag

Toch duurde het lang voordat ik me bewust werd van dit ‘please’-gedrag. Want dat is uiteindelijk wat het is. Je wilt dat het goed gaat met iedereen om je heen. Het resultaat: je raakt volledig uit balans. Misschien heeft dit deels te maken met ons “moedergevoel”, maar het heeft ook te maken met zelfverzekerdheid. Stevig in je schoenen staan voor wat je zelf wilt en dit helder communiceren. Niet aarzelend, maar vol overtuiging. Dit is mijn doel en zo ga ik het aanpakken.

Voel je het verschil in de volgende situatie?
Janneke

Janneke is aanwezig op een verjaardag en de gastvrouw komt langs met een schaal vol worstenbroodjes. De geur is heerlijk. Janneke is echter net begonnen met een dieet en wil graag 15 kg afvallen. Eigenlijk wil ze geen worstenbroodje. Niet omdat ze het niet lekker vindt, maar omdat het niet strookt met haar doelen. Ze verlangt naar een gezondere levensstijl en een blijer zelfbeeld. De schaal komt dichterbij en wanneer de gastvrouw bij haar staat, zegt ze resoluut: “Nee, bedankt, ik volg een dieet.” De gastvrouw wil echter van de worstenbroodjes af en zegt: “Ach joh, zo’n keertje kan toch geen kwaad, je bent helemaal niet zo dik.” Janneke begint te twijfelen, wil niemand teleurstellen en pakt toch een worstenbroodje, waar ze meteen spijt van heeft. Bovendien voelt ze zich gefrustreerd dat niemand rekening houdt met haar en naar haar luistert.

Anneke

Anneke zit elders in de kamer, ook zij is op dieet. Wanneer de gastvrouw bij haar komt, herhaalt zich hetzelfde scenario. Anneke zegt tegen de gastvrouw krachtig en zonder aarzeling: “Nee, bedankt.” Tot Janneke’s verbazing gaat de gastvrouw nu gewoon door, zonder iets te zeggen.

Verschil in houding

Je voelt waarschijnlijk zelf ook dat de houding van deze twee vrouwen anders is en dat daar verschillend op gereageerd wordt. Misschien denk je ook: “Zelfs als ik nee zeg, zullen ze nog steeds aandringen.” Wanneer je echter stevig in je schoenen staat en vooraf bepaalt hoe je met bepaalde situaties omgaat, wordt de situatie beheersbaar. Zo kun je naar je doelen toewerken. Als je tegengas krijgt, betekent dit dat je boodschap nog niet duidelijk genoeg is. Ook al denk je van wel 😉.

Loop jij tegen dit soort uitdagingen aan? Probeer je het anders aan te pakken maar lukt het niet helemaal? Wil jij je zelfverzekerdheid graag vergroten? Aarzel niet om me een bericht te sturen voor een coaching traject. Samen kunnen we hieraan werken en ontdekken waar jij voor wilt staan, wat voor jou belangrijk is en hoe je dat op een positieve manier naar anderen kunt communiceren.

Immune booster Herbalife

Hoe hou je je immuunsysteem hoog?

Immuunsysteem verhogen?

Eén van de manieren waarop ons lichaam het immuunsysteem gebruikt, is als verdedigingsmechanisme tegen ziekten die worden veroorzaakt door bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Ons lichaam beschikt over een uitgebreid netwerk van cellen en weefsel op zoek naar ‘indringers van buitenaf’. Zodra deze ‘indringers’ het lichaam binnenkomen, wordt het immuunsysteem geactiveerd.

Goede voeding + een gezonde levensstijl = een optimaal immuunsysteem!

Waarom is gezonde voeding belangrijk voor je immuunsysteem? 

Voedingsmiddelen zoals groenten en fruit zijn een rijke bron van antioxidanten.Veel van deze essentiële voedingsstoffen hebben een directe invloed op ons immuunsysteem. Over het algeeen eten we echter niet voldoende groente en fruit waardoor een aanvulling met belangrijke vitaminen en mineralen je kan helpen om je immuunsysteem te ondersteunen.
Slechte voeding daarentegen en een zittende of stressvolle levensstijl of vervuiling in het algemeen, veroorzaken oxidatieve stress, die het immuunsysteem negatief beïnvloeden. 

Hoe je darmen het immuunsysteem kunnen ondersteunen

Micro-organismen in de darmen produceren vitaminen waaronder B12 en foliumzuur, deze kunnen bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem.  Ze ondersteunen eveneens de afbraak van voedingsstoffen in kleinere deeltjes zoals korte-keten vetzuren, welke belangrijk zijn voor de gezondheid van de darmwand.
Korte keten vetzuren kunnen namelijk de activiteit van specifieke soorten immuuncellen bevorderen die verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van ontstekingsreacties. Een gezonde darm flora levert je dus heel veel op.
Onevenwichtigheden ervaar je door veelvoorkomende symptomen zoals gasvorming, een opgeblazen gevoel of constipatie. Prebiotica, probiotica, gebalanceerde voeding en een gezonde en actieve lifestijl dragen allemaal bij aan het behoud van een gezond darmflora. 

Aanvullingen om je immuunsysteem te verhogen

Naast een gezonde levensstijl en gezonde voeding kan je je immuunsysteem ondersteunen met extra vitamines en mineralen. Voor je immuunsysteem zijn zink, selenium, vitamine C en vitamine D van essentieel belang. 

Vitamine C

* Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem
• Draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
• Voornamelijk te vinden in groenten en fruit, waaronder citrusvruchten, broccoli, paprika en aardbeien
• RI = 80 mg – gelijk aan 1,5 kleine sinaasappel

Vitamine D

• Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem  
• Vitamine D kan door het menselijk lichaam worden geproduceerd wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, dit is soms echter onvoldoende.
• Voedingsbronnen van vitamine D zijn van vitaal belang, zoals vette vis, eieren, enz.
• RI = 5 mcg – gelijk aan een kleine portie makreelfilet (44g)

Zink

• Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem
• Draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
• Voornamelijk te vinden in noten, zaden, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en zuivelproducten
• RI = 10 mg – gelijk aan ongeveer 14 eetlepels gedroogde sesamzaadjes

Selenium

• Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem
• Draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
• Gevonden in paranoten, vis, vlees, groenten en volkorengranen
• RI = 55 mcg – gelijk aan ongeveer ½ paranoot

Wil je je immuunsysteem een boost geven dan kan ik je een kuurtje Immuunbooster van Herbalife aanraden. Je krijgt dan alle bovenstaande vitamine & mineralen binnen en daarnaast het ingredient Epicor®. 

De voordelen van Immune Booster

• Bevat het wetenschappelijk bewezen ingrediënt EpiCor® .
• Eén portie bevat: vitamine C (100% RI), vitamine D (200% RI), zink (100% RI), & Selenium (100% RI), die bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem.
• Vitamine C en zink dragen ook bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.
• Mengbaar met water – kan zowel koud als warm worden gedronken.
• Verfrissende bessensmaak.
• Gebruik het dagelijks om je immuunsysteem een boost te geven

Wat is Epicor®?

• EpiCor® wordt gemaakt door middel van een eigen fermentatieproces dat al meer dan 70 jaar de standaard in de industrie is.
• Dit proces produceert een unieke reeks metabolieten.
• Dit natuurlijke, unieke fermentatiecomplex bevat eveneens verbindingen zoals bèta-glucanen.
• De laatste productiestap maakt gebruik van een eigen en behoedzaam droogproces om de complexe reeks voedingsstoffen die tijdens de fermentatie ontstaan, op te vangen.
• Het gehele proces gebeurt onder strikte fabricage- en verwerkingsrichtlijnen om een hoogwaardig en veilig product te garanderen.

Immuunbooster is uiteraard te bestellen in onze webshop: fitbodyhappymind.goherbalife.com

Ilse Koot - 5 gewoontes om positieve veranderingen tot stand te laten komen

5 gewoontes om positieve veranderingen tot stand te laten komen

1. Water

Drink goed verdeeld over de dag, 1 liter water per 30 kilogram lichaamsgewicht. Vocht is de sleutel tot heel veel aspecten van je gezondheid en is bovendien heel simpel voor iedereen om te realiseren. Vind je het in de winter moeilijk om koud water te drinken? Kook het dan om het vervolgens warm of afgekoeld op te drinken.

Moet je daardoor veel meer plassen? Ja! Maar dat is super goed voor je lichaam, je huid en je immuunsysteem.

Dus pak een hervulbare fles en GO!

2. Stop met 1 categorie voedsel

Kies 1 voedingsmiddel dat je gedurende 30 dagen niet meer eet. Denk daarbij aan junk food, alcohol of gefrituurd eten. Alles wat niet goed voor je is, is een goede keus!

30 dagen zal je in laten zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om deze dingen niet te eten.
Je bent niet op dieet, maar gewoon gezonder aan het eten!

En ja, je kan het!

3. Start je dag met dankbaarheid

Neem elke dag de tijd om de 5 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent.

Het belangrijkste daarbij, is dat je geen grote dingen op schrijft. Wees bv niet dankbaar voor je familie. Dat is zeker iets om dankbaar voor te zijn, maar zoek het juist in de allerdaagse gewone dingen. Wees dankbaar voor je kop koffie die je man voor je klaarmaakte. Of wees dankbaar voor een mop die je kind vertelde. En weet je niets om op te schrijven, ga gedurende de dag op zoek naar de pareltjes.

Schrijf ze, simpel met een pen, in een schriftje, je agenda of gewoon op een blaadje.

4. Beweeg

Beweeg elke dag minimaal 30 minuten.

Kies een activiteit die bij je past. Je hoeft geen marathon te gaan lopen. Ga wandelen, fietsen, yoga, doe dat wat bij jou past! Maar zorg dat je elke dag minimaal 30 minuten beweegt! 
Ik kan je de app “Ommetje” van de hartstichting van harte aanbevelen. Het zal je stimuleren om elke dag in ieder geval iets te doen.

Bewegen is een geweldige manier om je stress leven te verlagen en om je hart gezond en gelukkig te houden.

5. Sta vroeg op

Sta een uurtje eerder op dan je gewoonlijk zou doen en gebruik die tijd voor jezelf!

Het is de goede tijd om je dagelijkse beweging en je dagelijkse dankbaarheid punten op te schrijven. En start direct met een groot glas water. Je zal merken dat je dag daardoor beter start. De rust zal ervoor zorgen dat je duidelijker krijgt wat je vandaag graag wil realiseren en zet daardoor je focus op scherp.

Is het in jouw situatie onmogelijk om deze regel te volgen. Ga op zoek naar een ander tijdstip op de dag om tijd voor jezelf te nemen!

Hoe creëer ik een gezond dieetplan?

Hoe creëer ik een gezond dieetplan?

Klanten vragen mij vaak om een voorbeeld eet plan. Zeker in het begin kan dit nuttig zijn als je nog niet precies weet welke hoeveelheden je zou moeten eten. Dus deze week deel ik mijn voorbeeld dieetplan met jullie.

Eetplannen moeten altijd gepersonaliseerd zijn. Een grote man die 120 kilo weegt moet niet op een 1000-calorieen dieet worden gezet. Je  volgt dan een crash dieet met alle gevolgen van dien. Tijdens een individuele welzijnscheck kan ik per persoon bepalen wat voor dieetplan je kan volgen.

Bij het opzetten van een gepersonaliseerd dieetplan volgen we verschillende stappen. Als eerste is het belangrijk dat je bekend raakt met de portie grootte en de variatie in je voedingsplan. Dit ga ik vandaag voor je uitwerken in deze blog.

Elk plan bevat 3 maaltijden en op z’n minst 1 snack in de middag. Bij de hogere calorieën levels zullen meer snacks toegevoegd worden.

creëer je dieetplan stap voor stap:

STAP 1: WAT EET JE OP WELK MOMENT?
Om het simpel te houden verdeel ik elke maaltijd of snack in verschillende onderdelen: eiwitten, fruit, groente, salade, zetmeel/graan en smaakversterkers. Op deze manier krijg je makkelijk inzicht in de structuur van de verschillende calorie levels.

1200 CALORIEËN DIEET PLAN
Ontbijt: 1 eiwit + 1 fruit (+groente indien gewenst)
Lunch: 1 eiwit + 1 groente + salade + 1 smaakmakers
Snack: 1 eiwit snack + 1 fruit of groente
Avondeten: 1 eiwit + 1 zetmeel/graan + 2 groente + salade + 1 smaakmakers
Snack: 1 fruit

1500 CALORIEËN DIEET PLAN
Ontbijt: 1 eiwit + 1 fruit (+groente indien gewenst)
Lunch: 1 eiwit + 1 groente + salade + 1 zetmeel + 1 smaakmaker + 1 fruit
Snack: 1 eiwit snack + 1 groente
Avondeten:2 eiwit + 1 zetmeel/graan + 2 groente + salade + 1 smaakmaker
Snack: 1 fruit

1800 CALORIEËN DIEET PLAN
Ontbijt: 1 eiwit + 1 fruit (+groente indien gewenst)
Snack: 1 eiwit snack
Lunch: 2 eiwit + 2 groente + salade + 1 zetmeel + 1 smaakmaker + 1 fruit
Snack: 1 eiwit snack + 1 fruit of groente
Avondeten:2 eiwit + 1 zetmeel/graan + 2 groente + salade + 1 smaakmaker
Snack: 1 fruit

2200 CALORIEËN DIEET PLAN
Ontbijt: 2 eiwit + 1 fruit (+groente indien gewenst) + 1 zetmeel/graan
Snack: 1 eiwit snack
Lunch: 2 eiwit + 2 groente + salade + 1 zetmeel + 1 smaakmaker + 1 fruit
Snack: 1 eiwit snack + 1 fruit of groente
Avondeten: eiwit + 1 zetmeel/graan + 2 groente + salade +2 smaakmaker
Snack: 1 fruit

STAP 2: DE PORTIE GROOTTE
Als je de basis van je dieetplan weet is de volgende stap om de portie grootte van iedere groep te weten. Dit is de meest belangrijke factor om je calorieën te kunnen checken. Elk item in elke groen telt voor één portie.

Eiwit – De eiwitten in onderstaande lijst zijn laag in vet, dit zijn de eiwitten die je het meest zou moeten kiezen. Vet vlees en dieet producten kunnen meer calorieën bevatten.

1 eiwit portie is:

250 gram 0% vet yoghurt of cottage cheese
85 gram gekookte kip of mager vlees
100 gram gekookte vis of schelpdieren
26 gram Herbalife F1 & 250 ml magere melk (zie hier voor recepten)*
1 ei + 4 eiwitten óf 7 eiwitten
125 gram tofu
Fruit – Vers of bevroren fruit zijn betere keuzes dan gedroogd fruit of vruchtensap, want je krijgt grotere porties van de calorieën die je eet. Maar hierbij wel de volledige lijst in alle vormen:

1 portie fruit is:

80 gram gesneden fruit of bessen
1 stuk fruit (appel, sinaasappel, banaan etc)
1 klein handje gedroogd fruit
125 ml 100% vruchtensap
Groente – Met uitzondering van de zetmeelrijke groenten (zoals mais en erwten, die zijn opgenomen bij het zetmeel) bevatten groente de minste calorieën per hap. De calorieën van bladgroente (salade) zijn zo laag dat ze onbeperkt gegeten mogen worden.

1 portie groente is:

80 gram groente (allerlei)
bladgroente (salade) – onbeperkt
Zetmeel/Graan – In deze groep staan alleen volkoren producten. Ze bieden meer vitaminen, mineralen en vezels dan geraffineerde “witte” zetmeel zoals witte rijst of wit brood. Probeer dus volkoren producten te kiezen waar mogelijk.

1 portie zetmeel/graan is:

150 gram gekookte granen (rijst, pasta, quinoa, enz), bonen, linzen, maiskorrels of erwten
1 snee volkorenbrood
1/2 grote aardappel, witte of zoete
1 kopje gekookte havermout
2 mais tortilla’s
Eiwit snacks – Eiwit snacks bevatten meer calorieën en minder eiwitten dan een vol portie eiwit. Deze kleine eiwit boost helpt je om gedurende de dag geen honger te hebben.

1 eiwit snack is:

1 Herbalife proteïne Snack bar
30 gram geroosterde soja nootjes (Herbalife)
250 ml magere melk
60 gram hummus
125 gram cottage cheese of magere yoghurt
30 gram vetarme mozarella kaas
85 gram verse sojabonen
Smaakmakers – Kleine hoeveelheden vet of zoetstof kunnen worden gebruikt om smaak aan het eten toe te voegen. Elk item bevat ongeveer 60-75 calorieën, dat is waarom je ze niet moet vergeten te plannen in je dieetplan.
Avocado is een vrucht, maar de meeste calorieën komen uit vet, daarom wordt hij hier meegeteld als smaakmaker.
Hetzelfde geldt voor noten. Deze bevatten ook eiwitten, maar het grootste deel van de calorieën komt uit vet, daarom staan ze hier.

1 smaakmaker is:

2 theelepels (10 ml)  olijf-, koolzaad, zonnebloem of saffloerolie
2 eetlepels (30 gram) magere slasaus
1/4 medium avocado
15 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel (20 gram) jam, gelei, honing, stroop, suiker
3 eetlepels (30 gram) light koffiemelk
2 eetlepels (30 gram) ketchup
2 eetlepels (30 gram) vetarme zure room of vetarme mayonaise
Vrij te gebruiken – sommige voedingsmiddelen hebben maar een paar calorieën zodat je ze vrij kan gebruiken. Gebruik de volgende items naar wens:

Mosterd
azijn
kruiden en specerijen
knoflook, ui
citroen, citroensap
salsa, hete peper sauzen, mierikswortel, worcestersaus
extracten (vanille, pepermunt, etc.)
bouillon
sojasaus
pan spray voor het koken


STAP 3: CREËER JE MENU
Nu je de portie grootte weet in de verschillende groepen, is het tijd om je maaltijdplan te maken. Gebruik te basis structuur van het calorie level wat je kiest en stop hier de voedingsmiddelen in die je graag wil eten uit de verschillende groepen en creëer zo je eigen dieet plan.

In de komende dagen zal ik een voorbeeld 3 dagen dieetplan maken voor 1200 calorieën, 1500 calorieën, 1800 calorieën en 2200 calorieën.

WIL JIJ EEN PERSOONLIJK ADVIES OVER DE HERBALIFE PRODUCTEN, VRAAG DIT DAN NU AAN!
* 26 gram Herbalife F1 & 250 ml magere melk tellen als één eiwit. Deze kan gebruikt worden om één maaltijd te vervangen. Vervang niet meer dan 2 maaltijden per dag. Neem daarnaast altijd nog één uitgebalanceerde maaltijd.

Wat eet jij voordat je gaat sporten?

Wat eet jij voordat je gaat sporten?

Wat eet jij voordat je gaat sporten? De juiste voeding voor het sporten kan ervoor zorgen dat je lichaam op z’n best kan functioneren. 
Hou je van sporten in de ochtend, maar haat je het om van te voren te ontbijten? Vergeet je je avond snack voordat je ’s avonds gaat hardlopen? Eén van de sleutels voor goede sportprestaties is het eten van de juiste voeding op de juiste tijd. Daarom is het altijd verrassend hoeveel atleten simpelweg geen aandacht besteden aan wat ze eten (of helemaal niet eten) voordat ze gaan trainen. Je zou verwachten dat juist zij beter zouden moeten weten.

En toch kom ik nog steeds atleten tegen die niet goed eten of niet voldoende vooruit eten voor ze gaan trainen. Sommige vertellen mij dat ze niet eten omdat ze geen honger hebben in de ochtend. En degene die ’s avonds voor het avondeten trainen, denken dat de lunch nog voldoende is om op te trainen, terwijl ze geen 4-uurtje nemen.

Waarom moet je eten voor je gaat trainen?

Je kan het menselijk lichaam vergelijken met de motor van een auto. Als je op weg gaat voor een lange trip is het een goed idee om te starten met een volle tank. Misschien heb je enkele dagen geleden nog getankt, maar toch is het slim om geen risico’s te lopen en vooraf te tanken, zodat je niet met een lege tank komt te staan. Hetzelfde geldt voor de motor van het menselijke lichaam. Als je ’s ochtends als eerste gaat zwemmen voordat je hebt ontbeten, omdat je denkt dat je nog voldoende brandstof hebt van het avondeten van gister, dan kan het gebeuren dat je op een bepaald moment toch tekort komt. Je lichaam gaat op dat moment echter gewoon door en gaat verder met de voeding die in je spieren ligt opgeslagen. Je eet dus letterlijk je spieren op.

Je lichaam is gebaseerd op een winkel vol koolhydraten. Na een nacht kan het voorkomen dat je winkel leeg raakt als je hard gaat trainen zonder te eten. Daarnaast is er natuurlijk de praktische reden om te eten omdat je dan geen honger krijgt tijdens je training.

Wat moet je dan eten voor je training?

Omdat koolhydraten zo belangrijk zijn voor de motor van je lichaam, is het belangrijk om voor je training relatief veel koolhydraten te eten. Daarbij is een klein beetje eiwitten goed, deze zorgen ervoor dat je spijsvertering een beetje vertraagd wordt, waardoor de koolhydraten langzaam en gestaag in de bloedbaan komen.
Daarnaast is het belangrijk om niet te veel vet te eten omdat deze de spijsvertering vertragen en je een onaangenaam vol gevoel geven.

Voor het voedsel wat je eet zijn geen vaste regels. Een smoothie gemaakt met fruit, (soja)melk en eiwitpoeder werkt goed als je relatief snel na het eten gaan sporten. Een kalkoen sandwich en een kom soep bij de lunch verteerd vrij goed als je in de loop van de middag wil gaan hardlopen.

Wanneer moet je eten voor het trainen?

Er zijn specifieke richtlijnen voor het plannen van de maaltijd voor je training (2  uur van te voren), maar in werkelijkheid moet je doen wat goed voor je voelt. Sommige mensen kunnen eten wat ze gewoonlijk eten net voor een training, terwijl andere liever een lichtere maaltijd eten. In het algemeen geldt, hoe langer je de tijd hebt om een maaltijd te verteren hoe groter en zwaarder je maaltijd kan zijn.

Als je gaat trainen binnen een uur nadat je hebt gegeten, neem dan een kleine half vloeibare maaltijd of een vloeibare maaltijd die relatief snel uit je maag zal is. Als je voor het avondeten gaat trainen dan heb je een lichte snack nodig in de middag, denk bijvoorbeeld aan magere yoghurt en wat fruit.

Hoeveel moet je eten voordat je gaat trainen?

Sommige atleten willen details weten over wat ze moeten eten voor een training. Deze richtlijnen zijn zeer specifiek. De meeste mensen gebruiken de “trail and error” methode om er achter te komen wat voor eetschema voor hen werkt.

Voor diegene die de details willen weten: atleten wordt geadviseerd om te eten tussen de 1 en 4 koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht 1-4 voor het sporten.
Hoeveel koolhydraten je eet hangt af hoe lang je voor het sporten eet.

1 uur voor het sporten eten: 1 gram koolhydraten/kg lichaamsgewicht
2 uur voor het sporten eten: 2 gram koolhydraten/kg lichaamsgewicht
3 uur voor het sporten eten: 3 gram koolhydraten/kg lichaamsgewicht
4 uur voor het sporten eten: 4 gram koolhydraten/kg lichaamsgewicht
Eet niet meer dan je verbrandt

Doe je geen krachtige of langdurige workout, maar ga je bijvoorbeeld 30 minuten stevig wandelen, dan heb je voldoende aan je gewone maaltijden. Je brandstof tank zal hiervoor voldoende gevuld zijn. Eet dus zeker niet meer dan je verbrand.

gewoontes veranderen geeft mooie blijvende resultaten

Ongezonde gewoontes veranderen? Ook jij kan het!

Wellicht herken je het. Je wil heel graag je ongezonde gewoontes veranderen, doet je best, maar toch lijk je het steeds weer zelf te verpesten. Je kan alleen jezelf maar de schuld geven. Je weet prima hoe het moet. Alleen echt doen blijkt toch iets anders.

En dat terwijl je vriend start en zo resultaat behaald. Het lijkt gewoon niet eerlijk.

Het wordt tijd om hulp in te schakelen van een coach!

Als gecertificeerd coach kan ik je zeggen dat precies dit het moment is dat je mijn hulp in mag schakelen. De interne motivatie is er wel, het lukt gewoon niet alleen.

Gewoontes kunnen veranderd worden en vaak is daar meer voor nodig dan alleen motivatie. Achter deze gewoontes zitten vaak overtuigingen die je ergens in je leven hebben geholpen en zich vast hebben gezet in gedachtes die zich steeds herhalen. En die nogal hardnekkig blijken te zijn. Waardoor je steeds in een vicieuze cirkel lijkt rond te draaien.

Je kunt daarbij denken aan overtuigingen als:

  • Het zal mij wel nooit lukken om echt slank te worden
  • Ik ben een Bourgondiër, dat zal nooit veranderen
  • Ik ben nu eenmaal geen sporter

Tijdens de coaching kunnen we samen kijken wat er precies speelt en stappen in de goede richting maken.

gewoontes veranderen geeft mooie blijvende resultaten
Mijn traject van gewoontes veranderen

Zelf heb ik op deze manier een volgende stap kunnen maken in mijn weg naar een gezondere levensstijl. In eerste instantie had ik al een mooie stap gemaakt door 20 kg af te slanken, ik kwam echter op een plateau terecht waar ik niet doorheen kwam. Soms lukte dat wel even, maar steeds weer was ik terug bij af.


Door samen met een gecertificeerde coach te gaan werken konden gewoontes veranderen en kon ik extra stappen gaan maken. Dit bracht me naast een beter fysiek resultaat (mijn vetpercentage zakte met 8%), ook veel rust in mijn hoofd. Ik wist waar ik heen wilde en kon deze stappen nu ook maken. Zonder alle kritiek stemmetjes in mijn hoofd. Een hele verbetering. In alle opzichten.

Een gouden combi

Ik had op dat moment duidelijk de gouden combinatie te pakken. Voeding waar ik mijn lijf sterker, fitter en vitaler mee maak. En een echte verandering in mindset, zodat ik mezelf niet, of in ieder geval veel minder saboteerde. En dan komt er weer beweging.

Op mijn resultaat van het afgelopen jaar ben ik trots. Fysiek doordat er echt resultaat zichtbaar is. En daarnaast het niet zichtbare resultaat voor andere waardoor ik rust en balans heb gevonden.

En dat gun ik jou ook! Vul nu het contactformulier in en we kunnen de eerste stap nemen door de fitcheck samen te doen.

Afvallen lukt niet ondanks dieet? Herbalife kan helpen!

Afvallen lukt niet ondanks dieet? Herbalife kan helpen!

Ik zie veel mensen worstelen met hun voedingsgewoontes. Afvallen lukt niet ondanks dieet. Herken je dit? Je hebt je voedingspatroon aangepast, bent meer gaan bewegen, maar toch lukt het niet om blijvend af te vallen. Soms zie je wel wat vooruitgang, maar dan bereik je een plateau of kom je weer aan.

In de meeste gevallen is er geen medische oorzaak voor het uitblijven van gewichtsverlies, zoals een traag werkende schildklier of een andere onderliggende aandoening. Vaak is het probleem dat je overschat wat je op korte termijn kunt bereiken, terwijl je onderschat wat je op lange termijn mogelijk is.

Hier ligt een kans om succes te behalen als het afvallen niet lukt ondanks een dieet. Diëten zijn vaak gericht op snelle resultaten. Je stelt grote doelen en zetten alles op alles om deze te bereiken. Je bent een tijdlang zeer gemotiveerd, beginnen met intensief sporten, eten dagelijks salades of vermijdt suiker volledig. Deze motivatiefase duurt echter meestal maar 3 dagen tot 3 weken, waarna het vaak “mis” gaat.

Waar wij kunnen helpen als afvallen niet lukt ondanks dieet

Waar wij kunnen helpen, is bij het veranderen van je levensstijl. Dit proces verloopt stap voor stap en is makkelijker vol te houden op de lange termijn. Hoewel de resultaten op korte termijn mogelijk minder spectaculair zijn, zal het uiteindelijke resultaat op de lange termijn vele malen groter zijn.

Er zijn een aantal belangrijke aspecten voor een gezonde levensstijl. Herbalife kan je helpen bij het vereenvoudigen van deze stappen door ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen en bouwstoffen binnenkrijgt met een lage calorie-inname.

Daarbij zal je begeleiding krijgen van een coach die jou stap voor stap naar een gezondere levensstijl zal begeleiden. Waardoor de kans op succes groot is! Als ervaringsdeskundige weet ik waar je tegenaan kan lopen. Welke valkuilen er zijn en hoe je deze kan overwinnen. Een mooi proces op aan te gaan. Wat ik kan dat kan jij ook zeker!

Waar de Herbalife producten kunnen helpen als afvallen niet lukt ondanks dieet

De Herbalife producten zullen je bovendien helpen om de volgende aandachtspunten goed op orde te krijgen:

  1. Voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen: Je lichaam heeft de juiste voedingsstoffen en bouwstoffen nodig om optimaal te functioneren. Het is belangrijk om tekorten te voorkomen, aangezien deze tekorten gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zoals calciumtekort en botontkalking. Tegenwoordig zien we veel welvaartsziekten ontstaan door gebrek aan juiste voeding.
  2. Voldoende water te drinken: Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, daarom is het belangrijk om regelmatig te hydrateren. Als vuistregel kun je aanhouden dat je per 30 kilogram lichaamsgewicht 1 liter water nodig hebt. Je nieren kunnen maximaal 8 tot 10 liter per dag verwerken, dus te veel water drinken is niet snel een probleem. Zelf hanteer ik een maximum van 4 liter per dag. Als je uitkomt op een hogere hoeveelheid, is het prima om dit maximum aan te houden. Verdeel je waterinname over de dag, zodat je urine lichtgeel van kleur is. Het is ook goed om zes tot acht keer per dag te plassen.
  3. Meervoudige koolhydraten te eten: Ons lichaam heeft koolhydraten nodig om goed te functioneren. Meervoudige koolhydraten, ook wel complexe koolhydraten genoemd, zijn langere ketens van enkelvoudige suikers, vezels en zetmeel. Ze worden langzamer verteerd tot glucose, wat gunstig is voor een stabiele energievoorziening. Tijdens het sporten zijn koolhydraten nodig om goed te kunnen presteren en helpen ze bij het verbranden van overtollig vet. Meervoudige koolhydraten zijn te vinden in fruit, groenten en volkoren granen. Ze bevatten ook veel vitamines, mineralen en vezels.
  4. Voldoende eiwitten te consumeren: Eiwitten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten eiwitten zijn: dierlijke en plantaardige. Plantaardige eiwitten hebben als voordeel dat ze geen verzadigde vetten bevatten, terwijl dierlijke eiwitten vaak verzadigde vetten bevatten die niet goed zijn voor je gezondheid. Bij dierlijke eiwitten is het belangrijk om voor magere varianten te kiezen.
  5. De juiste vetten te eten: Vetten zijn ook essentieel voor ons lichaam. Kies voor gezonde vetten, zoals noten, zaden, olijven, avocado en vis. Beperk de consumptie van dierlijke vetten zoveel mogelijk.
Afvallen lukt niet ondanks dieet? Ontdek hoe Herbalife jouw geheim wapen kan zijn voor blijvend gewichtsverlies.

Door deze richtlijnen te volgen en met behulp van Herbalife producten, kun je jouw levensstijl aanpassen en zo een gezond gewicht bereiken. Vergeet niet dat het proces stap voor stap gaat en dat het tijd en toewijding vereist. Met de juiste aanpak en ondersteuning kun je uiteindelijk je doelen bereiken en een gezondere versie van jezelf worden.

Neem vandaag nog de controle over je gewicht en gezondheid! Ontdek hoe Herbalife jou kan helpen om blijvend af te vallen. Begin jouw transformatie en bereik jouw doelen met Herbalife. Start nu door de aanvraag van een persoonlijke fitcheck!

Afvallen met Herbalife

Gezond afvallen met Herbalife: Ontdek de juiste aanpak

Afvallen met Herbalife

Afvallen met Herbalife is gebaseerd op shakes en persoonlijke begeleiding. Juist deze coaching is een zeer belangrijke toegevoegde waarde. Het is namelijk niet zo dat elk lichaam precies hetzelfde nodig heeft en er is geen standaardsjabloon dat precies vertelt wat je nodig hebt.

Een persoonlijk programma is afhankelijk van verschillende factoren; zoals je geslacht, startgewicht, lichaamsbouw, leeftijd, sportniveau, type werk en het doel wat je hebt. Bij de persoonlijke begeleiding zal dan ook een programma op maat worden gemaakt wat rekening houdt met deze factoren. Waardoor het je net als mij zal lukken om je doelstellingen te halen.

Lichaamsbouw en afslanken met Herbalife

Met name over de lichaamsbouw wil ik het met je hebben. Daar deze veel invloed heeft bij het afslanken met Herbalife, maar ook in het algemeen. Je lichaamsbouw en lichaamsvorm is gerelateerd aan je lichaamsvet en de locatie van dit vet, hoe je dit lichaamsvet verliest en wat je persoonlijk beste lichaamsvorm kan zijn.

Vetverdeling en gezondheid bij afvallen met Herbalife

Het begrijpen van jouw ideale lichaamsvorm is de eerste stap naar het beheersen van jouw inspanningen om af te slanken. Vet op je heupen en billen wordt beïnvloed door vrouwelijke hormonen. De hoeveelheid vet die daar zit wordt echter bepaald door je dieet en levensstijl.

Het vet op je buik is energie die wordt opgeslagen voor noodsituaties. Als je overgewicht hebt en veel van dit vet op je lichaam hebt, loop je een groter risico op diabetes, hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker.

Eiwitten en gewichtsverlies met Herbalife

Onze lichaamsvorm geeft een indicatie van ons lichaamsvet. Daarnaast is het echter belangrijk om te weten hoeveel eiwitten er in je lichaam aanwezig zijn en hoeveel je er nodig hebt in je voedingsplan.

Hoe meer eiwitten je in je lichaam hebt, des te meer eiwitten je moet eten om het eiwit in je spieren en in je vitale organen te onderhouden. Overgewicht is vaak een indicatie dat je voedingsplan uit balans is en je niet voldoende eiwitten binnen krijgt.

Advies en begeleiding van Herbalife coaches

Je voedingscoach van Herbalife zal samen met jou bekijken hoe je voedingsplan in balans kan worden gebracht. En daarbij advies geven over hoe je dit kunt integreren in je nieuwe levensstijl.

De adviezen van Herbalife coaches zijn gebaseerd op de wetenschappelijke kennis van David Heber, M.D., Ph.D. ; Director off UCLA Center for Human Nutrition. Hij leidt één van de meest succesvolle gewichtsbeheersingsprogramma’s van America in de Risk Factor Obesity Clinic aan de UCLA. Dit programma heeft duizenden patiënten behandeld en talloze levens geraakt. Daarnaast is Dr. Heber ook voorzitter van de Wetenschappelijke en Medische adviesraad van Herbalife. Herbalife heeft de principes van mijn voedingsleer overgenomen en geïntroduceerd bij hun distributeurs. Die jou zullen begeleiden tijdens jouw traject.

Afvallen met Herbalife

Mindset

Mindset

We beleven bijzonder tijden op het moment. Tijden die we nog nooit hebben meegemaakt, maar die ons terugwerpen op onszelf. Alle randvoorwaarden zijn verdwenen en alleen jij in je kleine bubbel blijft over. En in die bubbel kom je wellicht jezelf tegen. Wie ben ik? Wat is voor mij belangrijk? Waar sta ik in verhouding tot de mensen om me heen? Voor wie ben ik belangrijk? Wat doe ik met alle tijd die ineens overblijft?

Ik hoop voor je dat je de zonnige kant nog regelmatig ziet, maar ik zie veel mensen struggelen. De wereld is klein, verveling slaat toe. Maar er is ook angst. Hoe is de toekomst? Wanneer houdt dit op. 

Zelf heb ik al verschillende situaties meegemaakt het afgelopen jaar, die gevoelens van angst boven haalden. Een lid van ons Roparun team overleed half april vorig jaar aan de gevolgen van Corona. We hadden hem vlak voor zijn ziektebed nog gesproken, met hem getraind, vergaderd. Dan komt de harde realiteit heel dicht bij. En ja, daardoor wordt je voorzichtiger. Hou je meer afstand. 

In december werd ook mijn man ziek, positieve test. De schrik zit er direct in… wat gaat er nu komen. Wat is het traject waar je doorheen moet? Gelukkig viel alles mee. Maar ook de kinderen werden ziek en als laatste ikzelf. En dat betekent dat de angst in totaal 6 keer even om het hoekje komt kijken. Dat doet iets met je. Dat brengt je van je stuk. En dan hebben we het nu alleen nog maar over het virus. 

In het afgelopen jaar waren er ook nog de “gewone” uitdagingen die je van je stuk konden brengen. En die anders binnen kwamen juist doordat je bubbel zo klein was. En de balans met leuke dingen ver te zoeken was.

Dat betekende op zoek naar een nieuwe balans. Wat maakt mij gelukkig? Wat is voor mij belangrijk? 

Tijd om op zoek te gaan naar de sprankeltjes in dit leven! Heb vertrouwen! Alles komt goed! Of wordt zelfs beter! 
Belangrijk om dat vooral te blijven voelen en aandacht te blijven geven. Want wat aandacht krijgt dat groeit. 

In de bubbel waarin jij je bevind zijn nog heel veel prachtige dingen te beleven. Ga op zoek naar waar jij dankbaar voor mag zijn en ga deze dingen/momenten doorvoelen. Je zal merken dat het een verandering geeft in hoe je je voelt. Je wordt krachter, blijer. En het mooie is dat je dat uitdraagt naar je omgeving. Je kinderen, de mensen om je heen, zullen het voelen en met je meebewegen. De sfeer in huis zal veranderen. 

Vervang negatieve gedachtes heel bewust voor positieve gedachtes en de wereld om je heen gaat een beetje meer sprankelen. Is dat alle momenten makkelijk? Wellicht niet. Maar hoe moeilijker het voelt, hoe harder het nodig is. En besef je, je hoeft het niet alleen te doen! Je mag hulp vragen! Ook ik ben er graag voor je. Stuur me eenvoudig een berichtje en we plannen samen even een telefoon gesprekje of een zoom-meeting.

xxx ilse