Geld ophalen voor Stichting Het Vergeten Kind

Ook in 2024 gaan Jurgen & Denise Berende en André & Ilse Koot weer fietsen, hardlopen en wandelen voor het goede doel van 22 september tm 25 september. In totaal hopen wij met 40 sporters te gaan starten!

Dit jaar gaan wij dwars door Engeland van Hull naar Manchester via de Trans Pennine Trail. Ook dit jaar zal het goede doel Het Vergeten Kind zijn.

DE TRANS PENNINE TRAIL

De trans Pennine Trail is een route in Engeland over het Penninisch Gebergte. De Trail bestaat uit meerdere deelroutes. De langste loopt van de oostkust naar de westkust en meet 348 km.

Waarvan wij er in 4 dagen 120 km zullen lopen. De hardlopers zullen een afstand van 150-160 km afleggen en de wielrenners zullen wat extra kilometers maken met in totaal 500 km. De route is geschikt voor zowel wandelaars, fietsers als ruiters.

Onderweg zullen we steeds gezamenlijk op een verzamelpunt slapen. Waarna we de volgende dag doorgaan naar het volgende verzamelpunt. Met behulp van busjes en chauffeurs, navigatoren en ehbo’ers zal het geheel ondersteund worden.

WAAROM HET VERGETEN KIND?

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. 

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. 

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo worden ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

DOEL

Ons doel is dat vergeten kinderen er niet alleen voor staan, zij zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. 

Mijn doel is om 2500 euro op te halen! Help jij mij mee?

Dit kan op diverse manieren. Uiteraard is het fijn als je een mooi bedrag wil storten op mijn actiepagina. Die vind je hier:

Ilse: https://actie.hetvergetenkind.nl/fundraisers/ilse-koot-3

André: https://actie.hetvergetenkind.nl/fundraisers/andre-koot

Daarnaast organiseren wij regelmatig leuke activiteiten om geld in te zamelen. Zoals onze Muziek Bingo op woensdagavond 12 juni en onze eerst volgende wandeling op zondag 23 juni.

Ook dit jaar hebben wij weer een aantal leuke wandelingen georganiseerd in de omgeving van Raamsdonsksveer. De eerste as zondag!

Wandelingen

Starttijd: tussen 8.30 en 11.00 uur

Startplaats: Café Berende, Sandoel 14 Raamsdonksveer

Inschrijfkosten: 10 euro

Aanmelden voor één of meer van deze tochten kan via ilsekoot@planet.nl of via telefoonnummer 06-48598154 (Ilse Koot)

Wil je met ons meetrainen of vind je het leuk om onze activiteiten te volgen. Volg ons dan op  Instagram: team_everybodyfit of Facebook: IlseKootFitBodyHappyMind