Drie verschillende lichaamstypes

Lichaamstypes verschillen van persoon tot persoon. Denk aan de mensen die je kent, sommige zijn lang, sommige zijn kort, sommige zijn dun en andere zijn voller van vorm. Het komt erop neer dat er mensen in allerlei soorten en maten zijn. De fysieke samenstelling van iemands lichaam wordt hun lichaamstype genoemd. Er zijn drie belangrijkste soorten: Mesomorf, ectomorf en endomorf

Onze levensstijl, conditie en genetica dragen allemaal bij aan ons lichaamstype.

VERSCHILLENDE SOORTEN LICHAAMSTYPEN

LICHAAMSTYPE 1: ENDOMORF

De endomorf heeft de neiging om aan te komen. Hun bouw is een beetje breder dan een ectomorf of mesomorf, met een grotere ribbenkast, bredere heupen en kortere ledematen. Ze hebben meer spier dan één van beide andere lichaams-
types, maar ze worstelen vaak om spiermassa te krijgen zonder lichaamsvet. Als je ooit het gevoel hebt dat je gewoon 2 kg aankomt als je langs een donutwinkel loopt, ben je misschien een endomorf, net als ik.

Dit betekent zeker niet dat een endomorf niet gezond kan zijn. Ze kunnen net zo sterk, gezond en bekwaam zijn als de andere twee groepen, en hebben in feite voordeel bij hun extra spiermassa.
Maar wanneer ze besluit om achterover te leunen, dan komen ze makkelijk aan.
Het zal consistentie/volharding vragen om het resultaat vast te houden!

LICHAAMSTYPE 2: MESOMOF

De mesomorf heeft de middenweg qua bouw met het beste van twee werelden. Ze hebben de neiging om breed op de schouders te zijn, met een smalle taille, relatief dunne gewrichten en ronde buikspieren. Kortom, als je een mesomorf
bent, heb je de natuurlijke neiging om fit te zijn en relatief gespierd.
Wat betekent dit voor jou?
Je kan niets doen, alles eten wat je wil en komt er mee weg?
Absoluut niet – en je bent niet perse gezonder dan de andere twee typen. Maar je kan makkelijker dan de andere twee lichaamstype terug in vorm komen door spiermassa op te bouwen en vet te verbranden.

LICHAAMSTYPE 3: ECTOMOF

Een ectomorf heeft de neiging om mager te zijn en kan worstelen om aan te komen zowel in lichaamsvet als in spiermassa.
Ze kunnen veel eten en blijven er hetzelfde uitzien, zelfs als ze spiermassa proberen op te bouwen.

“Ectomorfen hebben slanke lange ledematen en kleine buikspieren.
Zelfs als ze wel aankomen.
Toch kan ook een ectomorf sterker worden.
En je kunt net zo fit en gezond zijn als iemand die er groter en gespierder uitziet.
Maar als je wilt aankomen, dan moet je bereid zijn te eten zoals je nog nooit hebt gegeten.

KUNNEN WE ONS LICHAAMSTYPE VERANDEREN?

Ons unieke lichaamstype is het resultaat van verschillende factoren. Genetica, oftewel het biologische materiaal dat we van onze vader en moeder erven, draagt ​​bij aan hoe we eruitzien.
Hoewel we onze lengte niet kunnen vergroten of verkleinen. Zijn levensstijl en conditie wel dingen waar we controle over kunnen hebben.
De veranderingen die we hierin maken zullen langzaam invloed hebben op onze lichaamstypes en kunnen aanzienlijke veranderingen veroorzaken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *