Mindset

We beleven bijzonder tijden op het moment. Tijden die we nog nooit hebben meegemaakt, maar die ons terugwerpen op onszelf. Alle randvoorwaarden zijn verdwenen en alleen jij in je kleine bubbel blijft over. En in die bubbel kom je wellicht jezelf tegen. Wie ben ik? Wat is voor mij belangrijk? Waar sta ik in verhouding tot de mensen om me heen? Voor wie ben ik belangrijk? Wat doe ik met alle tijd die ineens overblijft?

Ik hoop voor je dat je de zonnige kant nog regelmatig ziet, maar ik zie veel mensen struggelen. De wereld is klein, verveling slaat toe. Maar er is ook angst. Hoe is de toekomst? Wanneer houdt dit op. 

Zelf heb ik al verschillende situaties meegemaakt het afgelopen jaar, die gevoelens van angst boven haalden. Een lid van ons Roparun team overleed half april vorig jaar aan de gevolgen van Corona. We hadden hem vlak voor zijn ziektebed nog gesproken, met hem getraind, vergaderd. Dan komt de harde realiteit heel dicht bij. En ja, daardoor wordt je voorzichtiger. Hou je meer afstand. 

In december werd ook mijn man ziek, positieve test. De schrik zit er direct in… wat gaat er nu komen. Wat is het traject waar je doorheen moet? Gelukkig viel alles mee. Maar ook de kinderen werden ziek en als laatste ikzelf. En dat betekent dat de angst in totaal 6 keer even om het hoekje komt kijken. Dat doet iets met je. Dat brengt je van je stuk. En dan hebben we het nu alleen nog maar over het virus. 

In het afgelopen jaar waren er ook nog de “gewone” uitdagingen die je van je stuk konden brengen. En die anders binnen kwamen juist doordat je bubbel zo klein was. En de balans met leuke dingen ver te zoeken was.

Dat betekende op zoek naar een nieuwe balans. Wat maakt mij gelukkig? Wat is voor mij belangrijk? 

Tijd om op zoek te gaan naar de sprankeltjes in dit leven! Heb vertrouwen! Alles komt goed! Of wordt zelfs beter! 
Belangrijk om dat vooral te blijven voelen en aandacht te blijven geven. Want wat aandacht krijgt dat groeit. 

In de bubbel waarin jij je bevind zijn nog heel veel prachtige dingen te beleven. Ga op zoek naar waar jij dankbaar voor mag zijn en ga deze dingen/momenten doorvoelen. Je zal merken dat het een verandering geeft in hoe je je voelt. Je wordt krachter, blijer. En het mooie is dat je dat uitdraagt naar je omgeving. Je kinderen, de mensen om je heen, zullen het voelen en met je meebewegen. De sfeer in huis zal veranderen. 

Vervang negatieve gedachtes heel bewust voor positieve gedachtes en de wereld om je heen gaat een beetje meer sprankelen. Is dat alle momenten makkelijk? Wellicht niet. Maar hoe moeilijker het voelt, hoe harder het nodig is. En besef je, je hoeft het niet alleen te doen! Je mag hulp vragen! Ook ik ben er graag voor je. Stuur me eenvoudig een berichtje en we plannen samen even een telefoon gesprekje of een zoom-meeting.

xxx ilse 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *