Afvallen met Herbalife shakes? Lees hoe ik 20 kg afslankte.

Afvallen-met-shakes-Herbalife

Na het lezen van mijn verhaal zal je ongetwijfeld al begrepen hebben dat afvallen met Herbalife shakes werkt. Zelf viel ik niet alleen 20 kg af, maar verbeterde mijn vitaliteit ook enorm. Ik kreeg veel meer energie en daardoor veranderde mijn leven compleet. Voorheen was ik altijd bezig met diëten, nu heb ik mijn levensstijl echt veranderd en daarbij voel ik me top!

Herbalife staat bekend om zijn maaltijd vervangende shakes. Vroeger dachten mensen dat Herbalife alleen bedoeld was om af te slanken, maar inmiddels weet iedereen wel dat Herbalife vooral gericht is op gezonder leven. En uiteraard hoort afslanken daar bij, maar Herbalife kan je ook helpen om aan te komen, fitter en vitaler te worden of om je te ondersteunen bij je sportprestaties.

In dit artikel gaan we dieper in op de werking van Herbalife shakes en bekijken we of ze een effectieve methode zijn om af te vallen.

Wat zijn Herbalife shakes?

Herbalife shakes zijn maaltijd vervangende shakes met 25 vitamines en mineralen. De shakes worden gemaakt van plantaardige eiwitten en zijn er in 9 verschillende smaken (vanille, zachte chocolade, frisse aardbei, banaan, chocolade mint, zomerse bosvruchten, cookie crunch, framboos witte chocolade en champignon kruiden. Waardoor er veel variatie mogelijk is.

Door het vervangen van één of meerdere maaltijden per dag met een Herbalife shake, kan je je calorie-inname verminderen en afvallen zonder dat je voedingstekorten zult hebben. Het is belangrijk om de shakes te gebruiken als onderdeel van een gezonde levensstijl, incl. gezonde tussendoortjes, een gezonde avondmaaltijd en regelmatige lichaamsbeweging.

Werkt afvallen met Herbalife shakes echt?

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om af te vallen, kan het Herbalife dieetplan zeker een goede optie zijn. Er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van maaltijd vervangende shakes bij het afvallen en de resultaten zijn veelbelovend.

Wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van maaltijdvervangende shakes bij gewichtverlies

In het tijdschrift “Nutrition Journal” werd in 2015 een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat mensen die maaltijd vervangende shakes gebruiken significant meer gewicht verliezen dan mensen die een caloriebeperkt dieet volgden. Dit onderzoek toonde dus aan dat het gebruik van maaltijd vervangende shakes effectiever kan zijn voor gewichtsverlies dan simpelweg minder calorieën consumeren.

Een onderzoek, uitgevoerd in 2018 en gepubliceerd in “Obesity Science and Practice”, onderzocht de effectiviteit van het Herbalife dieetplan bij gewichtsverlies en gewichtsbehoud op lange termijn. De resultaten waren opnieuw veelbelovend: deelnemers die het Herbalife dieetplan volgden, verloren meer gewicht en konden dit beter behouden dan deelnemers die een standaard dieet volgden.

Uiteraard blijft het belangrijk om te beseffen dat elk dieetplan persoonlijk verschilt in resultaat. Geen elk lichaam is hetzelfde en elk lichaam reageert dan ook op zijn eigen manier. Het is essentieel om realistische doelen te stellen en het dieetplan op een gezonde en duurzame manier te volgen.

Herbalife wordt om die reden verkocht via Herbalife members die je begeleiden bij je traject. Waardoor je het beste resultaat kan behalen. Belangrijk is daarom dat je iemand zoekt die bij je past en die je serieus wil begeleiden bij jouw programma. Bij mij ben je aan het goede adres.

Tips voor het gebruik van Herbalife shakes

 1. Vervang één of twee maaltijden per dag met een Herbalife shakek en eet gezonde, uitgebalanceerde maaltijden voor de rest van de dag.
 2. Er zijn verschillende shakes beschikbaar; lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, speciaal voor rond het sporten. Kies een shake die past bij jouw doelen. Je Herbalife distributeur helpt je bij je keuze.
 3. Maak de shake klaar in melk, sojamelk, yoghurt, kwark of met Proteïne drink Mix van Herbalife. In water is de shake niet lekker en bevat bovendien te weinig voedingsstoffen.
 4. Varieer de smaken om het interessant te houden en voorkom dat je verveeld raakt.
 5. Kook en bak met de shake de lekkerste recepten voor ontbijt, lunch of tussendoortje, kijk voor recepten op myfoodboost.

De voordelen van afvallen met Herbalife shakes

Afvallen met Herbalife shakes heeft verschillende voordelen:

 1. Het Herbalife dieetplan is ontworpen om gewichtsverlies te bevorderen door het beperken van calorieën, zonder dat je honger hoeft te hebben. Daarbij zal je Herbalife coach je inspireren en motiveren naar een gezonde levensstijl.
 2. Het Herbalife dieetplan is gemakkelijk te volgen en vereist geen ingewikkelde maaltijdplanning of calorie-tellen.
 3. Herbalife biedt ondersteuning en begeleiding aan degenen die het dieetplan volgen door middel van persoonlijke coaches en online middelen.
 4. De Herbalife shakes bevatten essentiële voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl. Je zal daardoor niet alleen afslanken, maar je ook fitter en vitaler gaan voelen.
 5. Het Herbalife dieetplan past goed in een drukke levensstijl. Door eenvoudig één of twee maaltijden per dag te vervangen door een shake verlaag je je calorie-inname en dit leidt tot gewichtsverlies.

Voeding naast het gebruik van de Herbalife shakes

Het is belangrijk om naast je Herbalife shakes ook de rest van de dag gezond en uitgebalanceerd te eten. Een gezond dieet zou rijk moeten zijn aan groente, fruit, volkoren granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Probeer bewerkte voedingsstoffen en suikerrijke dranken te vermijden. Aangezien deze veel calorieën en weinig voedingswaarde bevatten. Je Herbalife coach kan je helpen met jouw voedingsplan.

Hoe lang kan je Herbalife shakes gebruiken?

Je kan Herbalife shakes gebruiken zolang je wil. Sommige mensen gebruiken de Herbalife shakes als een korte termijn boost om snel gewicht te verliezen. Zelf gebruik ik de producten als onderdeel van mijn lange termijnplan voor gewichtsbeheersing en een gezonde levensstijl.

Welk resultaat kan ik verwachten als ik wil afvallen met Herbalife shakes?

Als je de Herbalife shakes gebruikt om af te vallen, is consistentie belangrijk. Dit betekent dat je het Herbalife dieetplan, dat je Herbalife coach, voor je heeft opgesteld, consequent volgt. En je je daarnaast houdt aan gezonde uitgebalanceerde tussendoortjes en maaltijden. Ook voor tips op dit gebied kan je Herbalife coach je helpen.

Volg je het plan zoals geadviseerd dan kan je als vrouw 500 gr tot 1 kg per week afslanken. Bij mannen ligt dit tussen de 1 en 2 kg per week.

Je Herbalife dieetplan zal naast de shakes bestaan uit:

 • Gezonde uitgebalanceerde tussendoortjes
 • Een (gewone) gezonde avondmaaltijd
 • Voldoende hydratatie
 • Voldoende beweging
 • Een goede nachtrust

Het belang van voldoende hydratatie

Bij het afvallen is voldoende hydratatie essentieel. Het drinken van water, Herbalife theedrank of aloë drank kan je helpen om hongergevoelens te verminderen en je metabolisme te stimuleren.

Voldoende beweging

Hoewel Herbalife shakes een handig hulpmiddel zijn bij het afvallen, is het ook belangrijk om regelmatig te bewegen. je zal hierdoor extra calorieën verbranden. Bovendien helpt de combinatie van de Herbalife shake en beweging bij het opbouwen van je spieren. En het kan zelf helpen om je metabolisme te verhogen en meer calorieën te verbranden, zelfs in rust. Het wordt aanbevolen om minimaal 30 minuten matig intensief te bewegen per dag, denk daarbij aan wandelen, fietsen of zwemmen. Je kan krachttraining toevoegen om je spiermassa op te bouwen en je metabolisme te verhogen, ook in rust.

In Geertruidenberg / Raamsdonksveer organiseren wij bootcamp, wandel & hardloop trainingen. Voor iedereen die extra in beweging wil komen. Kom gezellig een keer meedoen en ervaar wat wij je te bieden hebben.

Het belang van goede nachtrust

Ook een goede nachtrust is belangrijk bij het afvallen. Een gebrek aan slaap kan leiden tot hormonale veranderingen die het afslankproces kunnen verstoren.

Goede begeleiding door jouw Herbalife coach

Goede begeleiding bij jouw Herbalife dieetplan is van essentieel belang. Je coach zal je “stok achter de deur” zijn en je daarnaast helpen om je gewoontes te veranderen. De coaching is een belangrijke meerwaarde ten opzichte van de shake die je in de winkel of op het internet koopt. Waarschijnlijk heb je al meerdere diëten gevolgd en weet je dat één van de grootste uitdagingen is om vol te houden en op gewicht te blijven als je je resultaat behaald hebt.

Een gezonde levensstijl creëer je door veranderingen in je gewoontes door te voeren die je kan vol houden. Herbalife biedt je de community waarin het normaal is om aan je gezondheid te denken en te werken. Zorg dus dat je een Herbalife coach uitzoekt die serieus met deze begeleiding omgaat.