Dampende Vanille Mug Cake

Wat is een mug cake nou weer? Denk je misschien. Zo’n typisch Amerikaanse social-media hype waar iedereen ineens aan mee wil doen? Jep! En waarom is iedereen zo enthousiast over de mug cake? Binnen 4 minuten heb je gewoon een superlekker cakeje in een mok (vandaar de naam ‘mug’ cake) als ontbijt! Het is ideaal in de winter wanneer je ‘s ochtends geen tijd hebt maar wel iets warms wilt ontbijten, dat past in jouw uitgebalanceerde levensstijl.

Dit heb je nodig (1 persoon)
2 maatlepels F1 Vanille
1 el cacaopoeder
1 tl bakpoeder
25 ml ongezoete amandelmelk
1 ei

Recept

Vet de randen van een magnetron-bestendige mok in met olie. Doe alle ingrediënten in de mok. Mix grondig tot een gladde massa. Plaats gedurende 1,5 minuut in de magnetron, of tot de cake is gerezen. Laat iets afkoelen en geniet!

Voedingswaarden (per cake)
209 kcal
14 g koolhydraten
9 g vet
18 g eiwit