Hartige taart met spinazie en courgette

Vanavond een heerlijk recept van hartige taart bereid met courgettes, tomaatjes en rucola uit eigen tuin.
Heerlijk! Met liefde gegroeid en verzorgd en dat proef je!
Natuurlijk heeft niet iedereen de mogelijkheid of zin om zijn eigen groenten te verbouwen. Ik zou je echter graag inspireren toch een klein stukje van je balkon of tuin te reserveren voor groente. Een bloembak met rucola, zorgt ervoor dat je altijd wat rucola voorhande hebt voor door de salade of op de hartige taart. Rucola is naast dat het lekker is ook rijk aan luteine en antioxidanten. En is zo eenvoudig te kweken! Een beetje zaad in een bloembak met potgrond en dun bedekken met wat aarde. Water en zon doen de rest!
Als ze groot genoeg zijn knip je eenvoudig wat blaadjes af en het leukste is dat ze dan weer opnieuw groeien zodat je de hele zomer kan oogsten! En dus kan genieten van je eigen rucola.

Recept plaattaart met spinazie en courgette – 4 personen

750 Gr spinazie
1 courgette
Handje trostomaten
4 eieren
Geraspte kaas
140 gram tapanade van zongedroogde tomaatjes
8 blaadjes hartige taart deeg (vriezer)
Peper en zout (beide uit de molen)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek de bakplaat met bakpapier en maak hierop een bodem van hartige taart. Prik wat gaatjes in het deeg en maak een opstaand randje van een cm.
Bedek het deeg met een laagje tapanade.
Roerbak de spinazie en laat deze uitlekken/ duw het vocht eruit.
Verspreid over het deeg met de tapanade.
Snijd de courgette in halve plakjes en de tomaatjes doormidden. Verspreid deze over de spinazie. En bestrooi met peper en zout.
Breek de eieren en leg deze tussen de groente, zorg dat de dooier heel blijft.
Rasp wat kaas over de taart.

30 min in de oven op 180 graden.
Rucola erover verdelen.
En smullen maar!