Fitter en Vitaler worden

Regelmatig zetten we een klant in de spotlights. Vandaag vertelt Jeanine haar Herbalife resultaat en wat dit voor haar betekent. Ze deelt haar reis en hoopt jou hiermee te inspireren om ook de fitste versie van jezelf te worden. Als zij het kan, kan jij het ook!

WAT WAS VOOR JOU DE REDEN OM DE EERST STAP TE NEMEN EN CONTACT MET MIJ OP TE NEMEN?
Ik kwam in contact door de zakelijke mogelijkheden doordat ik op zoek was naar een baantje naast mijn studie psychologie. Ik werd daarbij veel enthousiaster over de producten dan ik verwacht had. Ik vond ze lekker en de resultaten die getoond werden inspireerde mij. Ik wilde ook graag fitter worden/ me beter voelen!

WAT WAS JE GEVOEL NA DE EERSTE AFSPRAAK?
Ik vond de start vooral spannend, ik was benieuwd of de producten echt zo goed werkten als verteld werd.

WAT HEEFT JE GEMOTIVEERD?
Door de verhalen die ik hoorde werd ik geïnspireerd. Het maakte me nieuwsgierig. Door het proefpakket was testen heel laagdrempelig en ik besloot er dan ook gewoon voor te gaan. Ik zag het als een test.

WAT IS JE HERBALIFE RESULTAAT?
Ik startte omdat ik veel last had van een spastische darm en vaak moe was. In een warme collegezaal vond ik het bijvoorbeeld moeilijk om m’n ogen open te houden.
In de loop van de tijd ging ik lekkerder in m’n vel zitten, de dag kreeg meer uren en in de collegezaal zat ik niet meer met kleine oogjes. Daarbij werd m’n spastische darm rustiger door de veranderingen in m’n voedingspatroon en de aanvulling van de Herbalife producten.

WAT WAS JOUW SLECHTE GEWOONTE?
Ik was vaak snel hongerig, eigenlijk al snel na het ontbijt en pakte dan vaak een sultana koek of evergreen koek, maar ook wel eens chocolade. Niet echt gezonde tussendoortjes dus.

HOE GA JE NU MET DEZE “OUDE” SLECHTE GEWOONTE OM?
Ik ben nu bewuster bezig met m’n eetgewoontes. Ik neem niet meer zomaar chocolade, maar gebruik het bijvoorbeeld als beloning als ik mezelf ergens goed voor heb ingezet. En neem dan wel een stukje chocolade, maar niet te veel. Een sultana koek of evergreen gebruik ik alleen nog maar in geval van nood, maar niet meer in m’n dagelijkse voedingspatroon.

WAT HEB JE VERANDERD IN JE VOEDINGSPATROON?
Ik ben bewust meer groente en meer vezels gaan eten. En neem ’s ochtends altijd een ontbijt shake. Daar voel ik me super goed bij. Ook neem ik als tussendoortje wel eens een proteïne reepje. Zo heb ik wel iets wat zoet smaakt, maar geen bom vol suiker is.

VIND JE HET MOEILIJK OM DEZE VERANDERING VOL TE HOUDEN?
Nee! De ontbijtshake bevalt me echt heel goed. En meer groente en vezels zitten echt in mijn systeem verweven inmiddels.

Herbalife resultaatHOE ZORG JIJ VOOR BALANS IN JE VOEDING?
Ik probeer het per dag te bekijken. Neem ik ’s middags een chocolaatje, dan neem ik ’s avonds niet nogmaals iets. Heb ik een etentje, dan hou ik hier overdag alvast rekening mee, door juist geen extra dingen te pakken. Zo is mijn dag eigenlijk bijna altijd in balans.

WAT IS JOU DIEPTE- EN HOOGTE PUNT TIJDENS DE “REIS” DIE JE TOT NU TOE GEMAAKT HEBT?
Vorig jaar had ik een maagontsteking en daardoor veel last van mijn buik. En kreeg ook weer meer last van mijn spastische darm. Ik ben enorm aan het dokteren geweest, maar het werd niet beter.
Dit verbeterde nadat ik besloot heel uitgebalanceerd te gaan eten en stug elke ochtend m’n ontbijt-shake te nemen (aangevuld met een aantal supplementen en aloë), ook als ik de shake niet goed kon wegkrijgen. Ik maakte m’n ontbijtshake daarvoor bv niet klaar in yoghurt, wat ik altijd erg lekker vind, maar in sojamelk. Zo was de massa kleiner en kon ik de shake wel rustig op eten.
Een echt hoogtepunt heb ik niet. Ik voel me gewoon beter als ik elke ochtend m’n shake eet. En dat is fijn.

HOE ZIET JOUW SPORT-REGIME ERUIT?
Op het moment sport ik helemaal niet. Al doe ik wel alles op de fiets. Ik heb echter net een abonnement gekocht voor de sportschool en heb dus voornemens daar te gaan sporten. Energie genoeg in ieder geval om dit te realiseren.

HOE ZIET EEN HEALTHY MENU ER VOOR JOU UIT?
In de ideale situatie ziet mijn dag er dan als volgt uit. Ik start met een ontbijt shake, neem fruit in de ochtend en 2 boterhammen met vis of kaas met tomaat tussen de middag. In de loop van de dag drink ik 1,5 tot 2 liter water, in de loop van de middag neem ik een proteïne reepje en ’s avonds eet ik volkorenpasta met veel groente en magere rundergehakt met een extra portie groente in de vorm van rucola. Eerlijk gezegd eten we in het studentenhuis elke dag wel een lekker toetje zoals bv chocolade moes, dit hoort natuurlijk niet bij een ideale dag, maar is wel erg lekker. ’s Avonds eet ik vaak nog een appel.

EET JE NOG WEL EENS EEN ONGEZONDE MAALTIJD OF HEB JE WEL EENS EEN OFF DAY?
Ja, regelmatig. Zeker in de tentamenweken verwen ik mezelf met lekkere tussendoortjes en drink ik veel meer koffie en beweeg ik bovendien minder. Ik zorg echter wel altijd dat ik m’n ontbijt shake eet en gezonde maaltijden heb.

WAT IS JOUW FAVORIETE TUSSENDOORTJE OP DIT MOMENT?
Een mango met een kwak kwark of een proteïne reepje.

WAT IS JOUW FAVORIETE SHAKE RECEPT?
Eigenlijk heel simpel. Ik maak m’n F1 poeder klaar met yoghurt en snij hier bovenop een mango, appel of peer. Makkelijk maar toch wel echt een verwenmomentje.

WAT IS JOUW FAVORIETE GEZONDE AVONDMAALTIJD?
Volkoren penne met rode saus van een fles tomatensaus met kruiden aangevuld met prei, ui, paprika, courgette, champignons en gehakt. Als extraatje eet ik rucola sla en olijven

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN IEDEREEN DIE IN DEZELFDE SITUATIE ZIT ALS JIJ VOORHEEN ZAT?
Geef het een kans want je gaat je er echt beter door voelen terwijl je niet je hele leven compleet hoeft te veranderen. Het is eenvoudig in te passen in je dagelijkse voedingspatroon.

Wacht niet langer en start jouw reis vandaag door een Fitcheck / welzijnsevaluatie aan te vragen. De eerste stap… je krijgt dan meer informatie over voedings en gezondheid, ik meet je lichaam door zodat je weet hoe de balans vanbinnen is qua spiermassa, vetpercentage, vochtpercentage en je echte leeftijd. Daarnaast bekijk ik je voedingspatroon zoals het nu is. Mag je evt iets proeven én heb ik als je serieus geinteresseerd bent een 3 day try out pakket voor je.

Start nu! Vraag je fitcheck/ welzijnsevaluatie nu aan!

Andere blogs

Mindset

We beleven bijzonder tijden op het moment. Tijden die we nog nooit hebben meegemaakt, maar die ons terugwerpen op onszelf. Alle randvoorwaarden...

Lees meer

5 gewoontes om positieve veranderingen tot stand te laten komen

1. Water

Drink goed verdeeld over de dag, 1 liter water per 30 kilogram lichaamsgewicht. Vocht is de sleutel...

Lees meer

Hoe je je immuunsysteem hoog houdt

Immuunsysteem verhogen?

Eén van de manieren waarop ons lichaam het immuunsysteem gebruikt, is als verdedigingsmechanisme tegen...

Lees meer

Roadmap to Succes